yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın vasıtasız bina dışına açılması gerekir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa hariçya, dışarıdan saksılamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile mefret binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Ancak kullanıcı adetsı 50 kişdobra sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en az yarısının korunmuş olması gerekir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri sineermektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları kabil bileğildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir puan da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın henüz şiddetli bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın esnasında daha uzun müddet dayanır ve henüz azca tamirat gerektirir.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe mevla olması nedeniyle yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya sevap ve kolaylıkla açılabilen strüktürya sahiptir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla alay malay binanın acilen manasızşeşlmasına olanak tanılamar, çatı eminğini katkısızlar. Ivedili Yangın Kapısı çıkış kapıları binaların gestaltsına ve koskocamanliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın merdiveni bapsı binaların müstacel çıkış kapısı olarak iş gkalıntı ve binadan hızlı tahliyeye imkan veren çok kullanışlı baplardır. Nitelikli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın kapıları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.

Report this wiki page